Vesikourut viimeistelevät rakennuksen julkisivun

Vesikourut ovat tärkeä osa talon kosteusturvallisuutta. Rakennuksen katon tehtävänä on suojata rakennusta kosteudelta ja säiden vaikutukselta. Yhtä tärkeää on myös siirtää katolle satanut vesi turvallisesti ja oikeita reittejä kauemmas rakennuksen ympäriltä. Tämän osuuden hoitavat laadukkaat vesikourut. Kosteusturvallisuus lisääntyy, kun valumavedet johdetaan kauemmas rakennuksen seinistä ja kivijalasta. Kosteuden vaikutus talon kivijalkaan ja perustuksiin vähenee oleellisesti, kun vesikourut on oikein suunniteltu ja toteutettu.

Kestävät ja pitkäikäiset vesikourut

Sadevesijärjestelmät näyttävät todelliset kykynsä vasta useiden vuosien kuluttua. Oikein toteutettu ja kestävistä materiaaleista rakennetut vesikourut eivät taivu lumikuorman alla, eivätkä vuoda saumoistaan. Myös ympäröivä luonto ja etenkin lähellä olevat lehtipuut tulee ottaa huomioon. Väärin mitoitetut tai toteutetut vesikourut tukkeutuvat lehdistä ja roskista, jolloin vesi pääsee valumaan vääriin paikkoihin aiheuttaen vahinkoa ja kosteustuhoja. Siksi kannattaakin käyttää ammattilaista sadevesijärjestelmän suunnittelussa ja rakentamisessa. Kokemuksemme ja ammattitaitomme on tehnyt meistä yhteistyökumppanin, johon voit luottaa.

Vesikourut rakennuksen asettamien vaatimusten mukaan

Vesikourut keräävät talon katolle sataneen veden ja toimivat tärkeänä osana rakennuksen kosteusturvallisuuden ylläpitoa. Vesikouruista vesi johdetaan hallitusti ränneihin eli syöksyputkiin, jotka ohjaavat veden maahan tai viemäröintijärjestelmään seiniä ja sokkelia kastelematta. Vesikourut ovat yleisimmin puolipyöreää tai kulmikasta, tehdasvalmisteista kourua. Rakennusmateriaalina pelti kestää parhaiten pohjolan säitä ja sopii yhteen rakennuksen peltikaton kanssa. Mikäli rakennukseen toteutetaan kattoremontti tai kyse on uudisrakennuksesta, voidaan räystäsrakenteisiin tehdä piilotettu vesikouru, joka ei näy ulospäin erillisenä rakennelmana. Kattoremontin yhteydessä kannattaa aina varmistaa että myös sadevesijärjestelmät on saatettu ajan tasalle.

Kun vesikourut tehdään pellistä, voidaan käyttää katon mukaisesti joko tehdaspinnoitettua tai sinkittyä kourua. Tehdaspinnoitettu kouru toimitetaan jo tehtaalta värivalmiina ja pinnoitettuna, joten se saadaan samanvärisenä kuin rakennuksen profiilipeltikatto. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää sinkittyä kourua, joka maalataan katon mukaisin värein tai valkoiseksi. Huoltomaalaukset suoritetaan yleensä yhtä aikaa katon huoltomaalausten kanssa, jolloin vesikourut pysyvät kunnossa. Tikkurilan Rakennus-Pelti toimittaa laadukkaat vesikourut, jotka ovat pitkäikäisiä ja vankkoja sadeveden kerääjiä. Oikealla ja tukevasti tehdyllä asennuksella varmistetaan saumojen pitävyys ja lumikuormien kesto.

Huomioitavaa vesikourujen asennuksessa

  • Vesikourun kaato tulee suunnitella huolella, muutoin vesi ei poistu kourusta.
  • Vesikourujen ja syöksyputkien kiinnitys tulee tehdä asianmukaisella tavalla.
  • Syöksytorven suuntaus tulee suunnitella kohteen mukaan.

Tikkurilan Rakennus-Pelti asentaa vesikourut ammattitaidolla

Toteuttamamme sadevesijärjestelmät ja muut työt ovat aina sovitun mukaisia. Pyydä tarjousta niin tulemme paikan päälle tekemään tarvittavat mittaukset ja suunnittelemaan parasta ratkaisua.
Ota yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse niin keskustellaan suunnitellusta kattoprojektistanne tai vesikourujen ja muiden savesijärjestelmien uusimisesta.